Suripop 2018, the golden Edition

Eindelijk kon en mocht ik weer naar Suriname. Ik ben er nu al 4 keer geweest de afgelopen 2 jaar, omdat mijn nicht er samen met haar man woont en het restaurant Don Julio runt, maar ben los van dat echt verliefd geworden op dit land.

De natuur is fantastisch en Suriname heeft een enorm diverse (muzikale) cultuur en geschiedenis die ik heel erg interessant vindt.

De grootste reden voor mijn bezoek was alleen nu dat ik gevraagd was om mee te doen aan het grootste muzikale evenement van Suriname namelijk “Suripop 2018, the golden Edition”.

Suripop is de korte naam voor het Suriname Populair Song Festival en is een tweejaarlijks festival voor componisten dat sinds 1982 plaatsvindt. Ik was gevraagd om voor dit grote evenement de backingvocals te doen samen met 5 anders Surinaamse zangers en zangeressen.

Normaal doen er alleen mensen uit Suriname mee aan dit evenement, dus dat ik dit jaar mee mocht doen vond ik erg speciaal 
ook omdat ik alles in het Surinaams moest zingen wat soms nogal een opgave was.

Daarnaast was Kenny B ook een speciale gast die avond en aangezien ik jarenlang bij hem ook backingvocals heb gezongen was dat een leuke reünie. Een superleuke ervaring dus en heb nu alweer zin in m’n volgende trip.