Mijn naam is Shirley Daisy, vocalist en vocal coach.

Als kind groeide ik op met veel verschillende stijlen van muziek. Zo draaide mijn moeder muziek van Herman van Veen tot aan Whitney Houston en had zij ook een grote liefde voor helden uit de jazzmuziek. Toevallig was m’n moeder erg close met de vrouw van de wereldberoemde en inmiddels overleden trombonist, componist en dirigent Bob Brookmeyer. Hierdoor was ik vaak aanwezig bij grote jazzconcerten in West Europa en mocht ik af en toe het bloemenmeisje zijn.

Zo werd jazz er bij mij al met de paplepel ingegoten.

Ik ben ervan overtuigd dat hier de basis van mijn liefde voor jazzmuziek is begonnen. Soms herken ik zelfs nog stukken jazz die ik vroeger heb gehoord! Tijdens één van de vele optredens die ik mocht meemaken als kind, heb ik Candy Dulfer zien optreden en zag hoe zij aan het genieten was en het publiek entertainde.

Ik vond dat zo gaaf om te zien en dacht meteen: dat wil ik ook!

Wat ik vooral wilde was de manier hoe zij op het podium stond en echt met de mensen haar passie voor muziek aan het delen was. Dit is iets wat ik altijd terug wil laten komen als ik zelf op het podium sta. Mijn moeder stimuleerde creativiteit en hierdoor mocht ik veel talenten verder ontwikkelen. Als kleine meid deed ik aan klassiek en modern ballet en zat ik op de vooropleiding van de Dansacademie in Rotterdam. Hierna ben ik naar het Jeugdtheater Hofplein gegaan. Ik kreeg daar spel-, dans- en zanglessen en leerde daar de basis van “een verhaal overbrengen”.

Een verhaal overbrengen tijdens zingen is iets wat ik altijd belangrijk vind en mee bezig ben als zangeres.

Eigenlijk ontdekte ik pas op de theaterschool dat ik een “stem” had en nam m’n zang juf me een paar keer mee naar optredens om een liedje te zingen. Ik vond dit in het begin doodeng, want al die aandacht vond ik maar niks. Dat mensen vonden dat ik een mooie stem had voelde voor mij vreemd. Ik kreeg wel steeds grotere rollen in producties en begon mij steeds prettiger te voelen op het podium.

Hierdoor kreeg ik de wens om verder te gaan met zingen en heb ik besloten dat ik naar het Conservatorium wilde. Ik heb daar 3 jaar aan de jazz-afdeling gestudeerd en ben uiteindelijk in 2010 aan de pop-afdeling afgestudeerd. Tijdens deze opleiding heb ik ook veel ensembles en zanglessen aan de Latin-afdeling gevolgd en ontdekte dat ik graag de combinatie van pop-, Latin en wereldmuziek wilde maken met als basis de jazzmuziek.

Ik wilde mijn waardering en passie over muziek graag overbrengen en daarin het publiek meenemen.

Docent en pianist Berthil Busstra heeft me hier heel erg in kunnen helpen en was de vertaling van mijn gedachten en ideeën naar muziek. Samen met hem heb ik meerdere stukken geschreven en was hij de drijfveer dat het mogelijk was om eigen muziek te maken.

Ook heb ik tijdens de opleiding mijn vrienden Laise Sanches en Jordan Roy ontmoet en zijn wij de popgroep Adlicious gestart.

We zijn in 2011 als tweede geëindigd bij de talentenshow X-Factor en hebben veel opgetreden in binnen- en buitenland. Ook hebben we met fantastische producers in L.A. gewerkt en hebben een eigen EP kunnen opnemen en veel ervaring kunnen opdoen op zowel het podium als televisie. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan als backingvocaliste bij o.a. Kenny B, Extince, Xander de Buisonjé en Berget Lewis. Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd wil ik meer gaan samenbrengen in mijn soloprojecten.

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd wil ik meer gaan samenbrengen in mijn soloprojecten.

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd wil ik meer gaan samenbrengen in mijn soloprojecten. Ik heb veel verschillende projecten mogen doen in jazz- en popmuziek en heb daarnaast de laatste jaren een grote liefde ontdekt voor Nederlandstalige muziek. Ik merk door de taal dat ik nog beter en makkelijker het verhaal kan overbrengen en kan connecten met het publiek. Ik geniet hier enorm van en ben hard aan het werk om dit nog meer te ontwikkelen.

Ik wil sfeer en energie graag delen met de mensen en sta het liefst bij wijze van tussen de mensen, dan alleen op een podium. Vooral eigen muziek maken in de Nederlandstalige scène is een droom van mij en mag dit jaar samen met een team eigen nummers schrijven. Voor mij is muziek maken een ontdekkingsreis waar ik graag anderen in mee neem.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn muziek?
Kijk dan op Spotify en m’n agenda waar ik te vinden ben! Ik zou het in ieder geval super tof vinden om het met je te kunnen delen 🙂