10 Songs for Charity

2019 is voor mij goed begonnen met een heel leuk en voor mij bijzonder project.

Ik ben namelijk gevraagd om mee te werken aan een internationale speelfilm genaamd β€œ10 Songs for Charity”.

Het is officieel een musical en mijn rol in deze film is het vocaal coachen van de acteurs tijdens de voorbereiding en opnames van de film.

Best een behoorlijkeΒ uitdaging aangezien de meeste acteurs en actrices weinig tot geen ervaring hadden met zang. Maar geweldig om te zien hoe je met inzet, instructies van de regisseuse en goede coaching het resultaat met de week beter ziet worden. De grootste uitdaging die ik meekreeg was een operazangeres die transgender is omscholen tot een pop/soul zangeres. Best pittig dus, maar wel heel gaaf om te doen.

Uiteindelijk moet ik er voor zorgen dat tijdens de draaidagen alles goed op de band staat, want er wordt niks in de studio opgenomen.

Nu heb ik zelf nog nooit meegewerkt aan een film en is het vooral tijdens de opnames soms spannend, maar vind het superleuk om zoiets een keer te mogen doen. De film gaat over het leed van internationale vrouwenhandel in Europa en is een coproductie van Nederland, Belgie en de Afrikaanse republiek Nigeria. De acteurs komen ook uit Nigeria, Belgie, Mexico en Nederland en toevallig speelt m’n goede vriendin Shirma Rouse er ook in mee. Leuk project dus en ben ontzettend trots dat ik een onderdeel hiervan mag zijn.